Welkom


StemX zingt een gevarieerd repertoire: van klassiek tot modern, van Jiddisch tot Zuid-Afrikaans en van Russisch tot Italiaans. Er wordt hard gewerkt tijdens de repetities in een gezellige sfeer. De meeste leden zingen al jaren bij StemX.
Sinds september 2009 is Peter Rieken onze dirigent. We treden ongeveer drie keer per jaar op, soms samen met andere koren.
Iedereen die graag zingt en enige koorervaring heeft, kan in StemX zingen. We oefenen in ZIMIHC, Bouwstraat 55, Utrecht, op woensdagavond van 20.15 - 22.15 uur.

Als je een keer wilt komen kijken en meezingen, ben je van harte welkom. Graag van tevoren even melden bij info@stemxutrecht.nl. Op dit moment is er plaats voor tenoren en bassen. Om lid te worden, vragen we je een lichte stemtest te doen bij de dirigent.

donderdag 16 mei 2019

Meezingen in een wereldmuziek koor? Kom 5 juni kijken bij Resto van harte




Op 5 juni treedt wereldkoor StemX weer op bij Resto van Harte Overvecht. We zingen dan weer een selectie van onze liederen van over de hele wereld, via Duitsland, Italië, Afrika, Rusland, Georgië, Israël weer terug naar Nederland. Als je altijd al in een koor mee had willen zingen, maar de stap nooit hebt durven zetten om mee te doen, is dit een uitgelezen kans om kennis te maken met ons enthousiaste koor en onze gedreven dirigent Peter Rieken. We zoeken namelijk versterking van alle stemgroepen (sopraan, alt, tenor en bas). Tussen de optredens serveert Resto van Harte een driegangendiner, en alle tijd om kennis te maken met en vragen te stellen over ons koor.


Het optreden begint om 18:00, het restaurant is open vanaf 17:30. Het driegangen diner kost je zeven Euro (met U-pas 6 Euro), het optreden krijg je er gratis bij! 
Opgeven kan tot half 1 op de dag zelf via www.restovanharte.nl of telefonisch via 0900-900 3030. Het adres is: Brazilliëdreef 2, 3563 CK Utrecht. Als je vooraf vragen hebt, neem dan even contact op met het koor via info@stemxutrecht.nl.

We zingen op 5 juni de volgende liederen (in willekeurige volgorde)



  • Als ick u vinde  (Oud Nederlands) 
  • Doesje moja (Russisch)
  • Gazapkhuli (Georgisch)
  • Malaika (Afrikaans)
  • Nacht liegt auf den fremden Wegen (Duits)
  • Nginesi ponono (Afrikaans)
  • Shalom aleichem (Israelisch)
  • Torna a Surriento (Italiaans)
  • Tjebje pajom (Russisch)

We hopen je 5 juni te zien!

Geen opmerkingen: